Brugge: La belle vue

Het is mooi weer, hoog tijd om er even tussenuit te glippen, maar je hebt helaas nog geen vakantie in het vooruitzicht. Klinkt het jou bekend in de oren? Ons in ieder geval wel!
Een stadsbezoekje aan Brugge is in dit geval de ideale oplossing, want Brugge is niet zomaar een stad! Het lijkt wel ‘de Efteling’… Ideaal dus om prachtige beelden te schieten. ‘La belle vue’ zoals we al eerder vernoemden…

Gewapend met ons fototoestel en een rugzak vol sandwiches trokken we zaterdagochtend goedgemutst richting het station.
Zelfs de NMBS (tegenwoordig Nationale Maatschappij van de Belgische Stakers genaamd) had voordelen voor ons in petto.
We kochten namelijk een ‘Shoppingbiljet‘ voor slechts 9,90 EUR heen en terug. Blijkbaar een actie om de koopjesperiode een beetje te promoten…
Desondanks we in Brugge eigenlijk niet gingen shoppen, was dit toch mooi meegenomen! Een eerste aanrader dus, in deze tijd van het jaar.
Aangekomen in het station van onze bestemming namen we al direct enkele kiekjes. Het vernieuwde stationsgebouw van Brugge toont je namelijk enkele architectonische hoogstandjes.
Voor wie niet te ver wil stappen of voor liefhebbers van sneeuw en ijs, kan je net naast het station een bezoekje brengen aan ‘Ice Wonderland‘, het alom bekende ijssculpturenfestival.
Aangezien wij liever van de zon genoten, lieten we de ijssculpturen even links liggen en liepen direct door richting het centrum van Brugge.
Langsheen het Minnewaterpark en het Begijnhof richting het Astridpark is het mooi en rustig wandelen, ideaal dus om te doen net voor de middag.
Nadat we ons buikje rond gegeten hadden, trokken we richting het centrum van Brugge en genoten er van de leuke stadssfeer.
Paard en koets om je heen, het geluid van de Beiaard, het kabbelen van de Reien… Dat is pas écht Brugge!

Geniet van onze selectie foto’s die we in Brugge maakten…